Upis

Za roditelje!

 10 DOKAZANIH ČINJENICA O MUZIČKOM OBRAZOVANJU:

 Muzičko obrazovanje u ranom detinjstvu razvija delove mozga koji su odgovorni za govor i razmišljanje. Najnovija istraživanja su pokazala da muzičko obrazovanje i fizički razvija levu hemisferu mozga gde je region za obradu jezičkih informacija i dovodi do stvaranja posebnih nervnih puteva.

 1. Postoji relacija uzrok-posledica između muzike i prostorne informacione sposobnosti. Ova vrsta inteligencije pomaže da stvarima rukujemo paralelno i istovremeno i da pravilno razmišljamo u kritičnim situacijama ili da rešavamo teške matematičke zadatke. Odgovorna je i za to da ne ostavljamo kući ništa što će nam biti potrebno u toku dana.
 2. Učenici koji uče umetnost kreativnije razmišljaju i rešavaju probleme, odbijajući zastarela pravila.
 3. Najnovija istraživanja su pokazala da su učenici koji su imali umetničko obrazovanje uspešniji na ispitima i postižu bolji uspeh u visokom obrazovanju.
 4. Muzičko obrazovanje pomaže učenicima da budu empatičniji sa drugim narodima i kulturama i da već od najmlađeg uzrasta poštuju druge, zato što sviranje razvija i emocionalnu inteligenciju.
 5. Učenici će naučiti šta podrazumeva dobro naspram osrednjeg i šta je suština savesnosti.
 6. U muzici je greška greška. Samo sa puno vežbanja je moguće prevazići greške i postići uspeh. Učenici će naučiti da vrednuju napor i da nagradu mogu postići samo sa puno vežbanja.
 7. Muzičko obrazovanje povećava timski duh i disciplinu. Da bi orkestar savršeno svirao svaki muzičar treba da sarađuje sa ostalima prateći isti cilj i treba da preuzme odgovornost prema ostalim muzičarima i odgovornost za probe.
 8. Muzičko obrazovanje pomaže mozgu da iz bučne pozadine filtrira govor. Časovi muzike pomažu i deci koja imaju poteškoće sa učenjem, ili su skloni disleksiji i brzo izgube sposobnost za fokusiranje u velikoj buci.
 9. Učenici koji za vreme osnovne škole, pohađaju i muzičko obrazovanje u roku od godinu dana nadmaše svoje vršnjake u kapacitetu mozga i memorije.


Za učenike!

Zašto da se upišeš u Muzičku školu?

 • Zato što je muzika izvanredan svet, koja izaziva radost
 • Zato što možeš naučiti da sviraš na instrumentu, što će te učiniti posebnim, na novi način možeš da upoznaš i da izražavaš sebe
 • Zato što ono što naučiš u muzičkoj školi možeš da koristiš na časovima u osnovnoj školi
 • Zato što možeš da učestvuješ u raznim programima tokom školske godine i možeš biti deo super tima
 • Zato što možeš da sviraš sa svojim drugovima
 • Zato što naši nastavnici jedva čekaju da te upoznaju
 • Zato što je dokazana činjenica, da će ti pomoći da budeš upešniji tokom života
 • Zato što je jednostavno fantastično, isprobaj sam!

Tvoje aktivnosti u Muzičkoj školi:

 • Solfeđo – grupni čas 2 puta nedeljno
 • Individualni instrumentalni čas dva puta nedeljno

Pored toga od četvrtog razreda imaćeš 2 časa orkestra, hora ili kamerne muzike, a u šestom razredu nedeljno jedanput ćeš imati čas teorije muzike.

Mesečno jedanput  na đačkim koncertima i na takmičenjima možeš da prikažeš svoje znanje i napredak.

“Vedra i vesela pesma izaziva radost i polet, nežna stvara atmosferu smirenosti, a odlučna snagu i čvrstinu.”

(Stojanović)


OSNOVNA MUZIČKA ŠKOLA,          KANJIŽA

U našoj muzičkoj školi deca mogu da uče i nauče da sviraju na raznim instrumentima kao što su: klavir, violina, violončelo, gitara, harmonika, faluta, klarinet. U višim razredima mogu učiti i solo pevanje.

Deca kroz dečije pesme i igre mogu početi upoznavanje sa muzikom u muzičkom zabavištu.

U pripremnim razredima deca upoznaju osnove muzike: note, linijski sistem i korišćenje metalofona, što će biti osnova za učenje nekog instrumenta u narednim godinama.

Prikaz instrumenata za decu iz zabavišta biće organizovan 29. maja u 10:00 u velikoj sali CNESE, gde srdačno očekujemo i roditelje.

Upis u školsku 2019/2020. godinu će se održati u četvrtak 27. juna 2019. u zgradi Osnovne muzičke škole od 9 do 18 časova (treba doneti izvod iz matične knjige rođenih).

Postoji mogućnost i za naknadni upis tokom avgusta i septembra meseca.

Završni svečani koncert održaće se 12. juna 2019. u 18:00 časova u velikoj sali CNESE.

Srdačno očekujemo naše buduće učenike, njihove roditelje i sve zainteresovane!

 OSNOVNA MUZIČKA ŠKOLA, KANJIŽA

24420 KANJIŽA, NIKOLE TESLE 2.

TELEFON: 024/874-371

E-MAIL:muzicka.kanjiza@gmail.com

WEB:  kanjiza-muzicka.skola.edu.rs

Comments are closed.