• hu_HU

Upis

Za roditelje!

 10 DOKAZANIH ČINJENICA O MUZIČKOM OBRAZOVANJU:

 Muzičko obrazovanje u ranom detinjstvu razvija delove mozga koji su odgovorni za govor i razmišljanje. Najnovija istraživanja su pokazala da muzičko obrazovanje i fizički razvija levu hemisferu mozga gde je region za obradu jezičkih informacija i dovodi do stvaranja posebnih nervnih puteva.

 1. Postoji relacija uzrok-posledica između muzike i prostorne informacione sposobnosti. Ova vrsta inteligencije pomaže da stvarima rukujemo paralelno i istovremeno i da pravilno razmišljamo u kritičnim situacijama ili da rešavamo teške matematičke zadatke. Odgovorna je i za to da ne ostavljamo kući ništa što će nam biti potrebno u toku dana.
 2. Učenici koji uče umetnost kreativnije razmišljaju i rešavaju probleme, odbijajući zastarela pravila.
 3. Najnovija istraživanja su pokazala da su učenici koji su imali umetničko obrazovanje uspešniji na ispitima i postižu bolji uspeh u visokom obrazovanju.
 4. Muzičko obrazovanje pomaže učenicima da budu empatičniji sa drugim narodima i kulturama i da već od najmlađeg uzrasta poštuju druge, zato što sviranje razvija i emocionalnu inteligenciju.
 5. Učenici će naučiti šta podrazumeva dobro naspram osrednjeg i šta je suština savesnosti.
 6. U muzici je greška greška. Samo sa puno vežbanja je moguće prevazići greške i postići uspeh. Učenici će naučiti da vrednuju napor i da nagradu mogu postići samo sa puno vežbanja.
 7. Muzičko obrazovanje povećava timski duh i disciplinu. Da bi orkestar savršeno svirao svaki muzičar treba da sarađuje sa ostalima prateći isti cilj i treba da preuzme odgovornost prema ostalim muzičarima i odgovornost za probe.
 8. Muzičko obrazovanje pomaže mozgu da iz bučne pozadine filtrira govor. Časovi muzike pomažu i deci koja imaju poteškoće sa učenjem, ili su skloni disleksiji i brzo izgube sposobnost za fokusiranje u velikoj buci.
 9. Učenici koji za vreme osnovne škole, pohađaju i muzičko obrazovanje u roku od godinu dana nadmaše svoje vršnjake u kapacitetu mozga i memorije.


Za učenike!

Zašto da se upišeš u Muzičku školu?

 • Zato što je muzika izvanredan svet, koja izaziva radost
 • Zato što možeš naučiti da sviraš na instrumentu, što će te učiniti posebnim, na novi način možeš da upoznaš i da izražavaš sebe
 • Zato što ono što naučiš u muzičkoj školi možeš da koristiš na časovima u osnovnoj školi
 • Zato što možeš da učestvuješ u raznim programima tokom školske godine i možeš biti deo super tima
 • Zato što možeš da sviraš sa svojim drugovima
 • Zato što naši nastavnici jedva čekaju da te upoznaju
 • Zato što je dokazana činjenica, da će ti pomoći da budeš upešniji tokom života
 • Zato što je jednostavno fantastično, isprobaj sam!

Tvoje aktivnosti u Muzičkoj školi:

 • Solfeđo – grupni čas 2 puta nedeljno
 • Individualni instrumentalni čas dva puta nedeljno

Pored toga od četvrtog razreda imaćeš 2 časa orkestra, hora ili kamerne muzike, a u šestom razredu nedeljno jedanput ćeš imati čas teorije muzike.

Mesečno jedanput  na đačkim koncertima i na takmičenjima možeš da prikažeš svoje znanje i napredak.“Vedra i vesela pesma izaziva radost i polet, 
nežna stvara atmosferu smirenosti, a odlučna snagu i čvrstinu.”

(Stojanović)

OSNOVNA MUZIČKA ŠKOLA, KANJIŽA

Deca preko brojalica, dečijih pesmica i igara započinju upoznavanje sa muzikom – u muzičkom zabavištu (deca uzrasta 6 godina).

U pripremnom razredu deca (uzrast 7- 8 godina) se upoznavaju sa osnovama muzike: linijski sistem, note, pevanje i sviranje dečijih pesama na metalofonu, što će biti polazna osnova za učenje nekog od instrumenata u narednim godinama.

Upis u muzičko zabavište za školsku 2021/2022. godinu je  1-18. juna 2021.godine od 9,00-13,00 časova (Damjanićeva 2, II. sprat) – treba doneti izvod iz matične knjige rođenih.

********************************************************************************************************************************************

U našoj muzičkoj školi učenici (od 9 godina i mlađi) mogu da uče da sviraju na sledećim instrumentima: klavir, violina, violončelo, gitara, harmonika, flauta, klarinet, a u višim razredima (13 godina) i solo pevanje.

 • Pre upisa na željeni instrument, učenici polažu PRIJEMNI ispit. Na prijemnom ispitu kandidat treba da OTPEVA JEDNU PESMU po sopstvenom izboru.

 • Vreme održavanja prijemnog ispita: 1. juni u 14,00 sati, u zgradi Osnovne muzičke škole (Nikole Tesle 2).

 • Prijavni list za prijemni u I.razred: ovde

 • Upis u I razred muzičke škole: 7 juni od 9,00-14,00 (Nikole Tesle 2)

Srdačno očekujemo sve zainteresovane!

 

OSNOVNA MUZIČKA ŠKOLA, KANJIŽA

24420 KANJIŽA, Nikole Tesle 2

TELEFON: 024/874-371

E-MAIL: muzicka.kanjiza@gmail.com

Comments are closed.