Rólunk

tabla1952-ben Kanizsán önálló Alsófokú Zeneiskolát alapított a zentai Járási Népbizottság.

Az oktatás zongora, fúvós és vonós tanszak keretében folyt.

1955-ben anyagi, káderhiány, valamint helység gondok miatt az iskolát ideiglenesen bezárták. 1958-tól a Munkásegyetem kereteiben folytatta működését. 1962-től a külső munkatársak bevonásával lehetővé vált a gyermekek rendszeres zeneoktatása és a zeneiskolai magánvizsgákra való felkészítése.

1978.oktober 1-től a zenei nevelés hitelesített oktatási forma, mely önálló Zeneiskolát képez a Munkásegyetem keretében, ahol az alsófokú zeneiskolára előírt program alapján végzi a munkáját.

1992.január 13-tól az oktatás már a Nikola Tesla utca 2-es számú épületében folyik.

2001.szeptember 1-től a kanizsai Alapfokú Zeneiskola már mint önálló intézmény működik. Az Iskola félévszázados munkájának köszönhetően, az intézményünkből sok diák került ki. A Zeneiskola tanulói különböző versenyeken vettek részt, nemcsak a községben, tartományban és köztársaságban, hanem több rangos országos, európai illetve világversenyen is jelen voltak. Néhányan közülük a zenei pályát választották és ma már hivatásként foglalkoznak a zenével.

ISKOLÁNK JELENE

 Hetvenes évek óta az iskolának Horgoson is van kihelyezett tagozata. A horgosi tagozaton a Művelődési házban folyik a tanítás, Kanizsán pedig a Zeneiskola Nikola Tesla utca 2-es számú épületében.epulet

A zeneoktatás a következő tanszakokon folyik:

zongora,
harmonika,
hegedű,
godronka,
gitár,
magánének,
klarinét és
fuvola tanszakon.

A csoportos tanítás már az óvodás kortól indul, majd a hangszernélküli előkészítőtől a hangszeres oktatásig. Ezen kívül zeneiskolánk tanulói különböző kamara csoportokban, illetve zenekarban és kórusban is muzsikálnak.

Munkánk eredményeit az is bizonyítja, hogy tanulóink sikeresen helytállnak a zenei rendezvényeken, versenyeken, valamint hozzájárulnak Kanizsa község zenei életének gazdagításához. Ugyanis évente több hangversenyt szervezünk gyerekeknek, szülőknek, polgároknak.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.