Beíratkozás

Szülőknek!

10 bizonyított tény a zeneoktatásról:

 1. A korai zenei oktatás fejleszti az agy nyelvért és gondolkodásért felelős területeit. A legújabb vizsgálatok azt mutatják, hogy a zenei képzés fizikailag is fejleszti a bal agyfélteke nyelvek feldolgozásáért felelős részét és egyedi idegpályákat hoz létre.
 2. Ok és okozati összefüggés van a zene és a térbeli információs készség között. Ez a fajta intelligencia segít abban, hogy párhuzamos dolgokat kezeljünk, hogy helyesen gondolkodjunk kritikus helyzetekben, vagy nehéz matematikai feladatoknál és ez felelős azért, hogy ne hagyjunk otthon semmit, amire aznap szükségünk lehet.
 3. A művészetet tanuló diákok kreatívabban gondolkodnak és oldanak meg problémákat, elutasítva az elavult szabályokat.
 4. A legújabb kutatások azt mutatják, hogy a művészeti tanulmányokat folytató diákok sikeresebbek a vizsgákban és magasabb pontokat érnek el a felsőoktatásban.
 5. Az effajta oktatás abban is segít a diákoknak, hogy empatikusabbak legyenek más népekkel és kultúrákkal szemben, hogy már fiatal korukban is tiszteletben tartsanak másokat, mert a zenélés az érzelmi intelligenciát is fejleszti.
 6. A diákok megtanulják, hogy miben rejlik a lelkiismeretesség és a jó, a középszerűvel szemben.
 7. A zenében a hiba az hiba. Sikereket és eredményt csak kemény munka árán lehet elérni. A diákok megtanulják az erőfeszítéseket értékelni és azt, hogy a jutalom csak kemény munka árán érhető el.
 8. A zenei tanulmányok növelik a csapatszellemet és a fegyelmet. Ahhoz, hogy egy zenekar tökéletesen megszólaljon, mindenkinek együtt kell dolgozni, ugyanazon cél érdekében és felelősséget kell vállalnia a próbák és a társak iránt is.
 9. A zenei tanulmányok segítenek az agynak abban, hogy a zajos háttérből kiszűrje a beszédet. A zenei leckék azoknak a gyerekeknek is segítenek, akik tanulási nehézségekkel küzdenek, vagy diszlexiára hajlamosak és hamar elvesztik a fókuszáló képességüket a nagy zajban.
 10. Azok a gyerekek, akik az általános iskolában zenei oktatásban vesznek részt, egy éven belül lekörözik társaikat agykapacitásban és memóriakészségben.

Diákoknak!

Miért íratkozz be a Zeneiskolába?

 • mert a zene egy különleges világ, egy örömteli dolog
 • mert megtanulhatsz hangszeren játszani, ami különlegessé tesz, új módon ismerheted meg és fejezheted ki magad
 • mert a zeneiskolában tanultakat kamatoztathatod az általános iskolai órákon
 • mert az év folyamán sok színes programon vehetsz részt, részese lehetsz egy szuper csapatnak
 • mert együtt zenélhetsz a barátaiddal
 • mert tanáraink alig várják, hogy megismerhessenek
 • mert bizonyított tény, hogy életed során segít neked, hogy sikeresebb és eredményesebb legyél
 • mert egyszerűen szuper, próbáld ki!

A Zeneiskolai elfoglaltságod:

 • Heti 2 csoportos szolfézs óra és
 • Heti két egyéni hangszeres óra lesz.

Emellett negyedik osztálytól heti 1-2 órában a zenekar vagy a kórus munkájában is részt veszel, hatodik osztályban pedig heti 1 óra zeneelmélet oktatás is lesz.

Havonta diákkoncerteken és hangversenyeken is bemutathatod tudásodat.

“Nem lehet egészen boldog ember, akinek nem öröm a zene! Erre az örömre azonban tanítani kell az emberiséget, mert magától nem jut el odáig.”

(Kodály Zoltán)


ALAPFOKÚ ZENEISKOLA, MAGYARKANIZSA

A zenével való ismerkedést a zeneóvodában kezdjük, gyerekdalokon és játékokon keresztül (6 éves kortól)

A zenei alapok elsajátítása az előképző osztályban történik (7 ill. 8 éves kortól), ahol a gyerekek megismerik a hangjegyeket, a vonalrendszert és a metalofon használatát, amely alapul szolgál a későbbi hangszeres oktatáshoz.

A zene óvodába és az előkészító tagozatba a 2024/2025-es tanévre történő beíratkozás június 20-ig  9:00-12:00 óráig (Damjanić utca 2, II.emelet) – születési anyakönyvi kivonatot kell hozni.

****************************************************************************************************************************************************************

Zeneiskolánkban zongora, hegedű, cselló, gitár, harmonika, fuvola, klarinét (9 éves) illetve felsős évfolyamokon magánének tanszakokon lehet tanulni.

A hangszeres oktatásba való beíratkozás előtt FELVÉTELI vizsgát kell tenni – EGY KIS DALOCSKÁT KELL ELÉNEKELNI!

Jelentkezési lap felvételire az I. osztályba: itt

A beíratkozás időpontja az első osztáyba (a sikeres felvételi vizsgát követően): munkanapokon (június 20-ig), 9:00-12:00 óráig (Nikola Tesla 2)

Minden kedves érdeklődőt és leendő diákot szeretettel várunk!

ALAPFOKÚ ZENEISKOLA, MAGYARKANIZSA

24420 MAGYARKANIZSA, Nikola Tesla 2.

TELEFON: 024/4874-371

E-MAIL: muzicka.kanjiza@gmail.com

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.